Andreas Tophøj & Rune Barslund

Dato
08/03/2018

Tid
20:30 - 22:30

Lokation
Gyngen

Genre Folkemusik

Pris 70 kr.


Der er lagt op til en hyggelig aften hvor det sandsynligvis bliver svært at sidde stille med fødderne når den prisbelønnede folkemusik-duo Andreas Tophøj & Rune Barslund spiller koncert på Gyngen. Det musikalske program byder både på hurtige og dansable polkaer, jigs og reels, samt smukke og sørgmodige slow airs, valse og sange. Det hele bliver serveret med fortællinger og anekdoter, der beskriver forskellige situationer og hændelser, som de fleste vil kunne relatere til. Det bliver både sjovt, trist, interessant og ikke mindst uforudsigeligt når de to herrer fortæller om deres oplevelser, og det hænder også at der sniger sig et par røverhistorier ind undervejs.

Om duoen:
Andreas Tophøj og Rune Barslund, to af deres generations førende folkemusikere i Danmark, optræder med violin, accordeon, bratsch, whistle og vokal. Den velspillende duo med jyske rødder har efterhånden mange turnéer i både ind- og udland bag sig, og har de sidste par år indtaget England, Wales, Finland og Tyskland på spillesteder og festivaller. I 2018 kan også Skotland og Irland se frem til at få besøg af duoen når de bl.a. gæster Celtic Connections i Glasgow og Imbolc International Music Festival i Derry.

Andreas og Rune beriger publikum med deres bud på ny dansk folkemusik, der er stærkt påvirket af musiktraditioner fra andre endnu mere regnfyldte, solbeskinnede og kolde himmelstrøg. Paletten med inspiration er fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. Deres originale repertoire er formet i denne spændende musikalske smeltedigel, som også trækker tråde til deres andre bands – Kasír og Basco. Det er to erfarne herrer med et flot og medrivende sammenspil.

Andreas og Rune har for nylig udgivet EP’en ”Fragments”, hvor også den internationalt anerkendte pianist Timo Alakotila (FI) medvirker på to skæringer. EP’en er et uddrag af duoens debut album, som udkommer i 2018. Duoen modtog prisen for ”Årets Track” i 2012 ved Danish Music Awards Folk. Tre år senere blev Andreas i 2015 nomineret som “Årets Kunstner”.

www.andreasrune.dk

 

Samarbejdspartnere

Åbningstider

Café Nicolai:
man-fre: 9.00-13.30
Weekend: Lukket


Gyngen:
Se arrangementer
Dørene åbner en time før start, med mindre andet er angivet

Sociale MedierInstagram

Kontakt