Lars Møller kvartet

Lars Møller kvartet

Dato
17/09/2020

Tid
20:00 - 22:00

Lokation
GYNGEN (Maritza-salen)

Genre Jazz

Pris 100,-

https://www.fo.dk/kurser/?cat=musik&course=20-1921


19-00 Dørene åbner

20-00 – 20:45 Preconcert talk

21.00  Koncert

Lars Møller – tenorsaxofon

Thor Madsen – guitar

Nils Bo Davidsen – bas

Anders Mogensen – trommer

Sprudlende moderne jazz med indiske farver og fordybelse”

Lars Møller er udover at være en forrygende saxofonist kendt som komponist og orkesterleder, og med sine internationalt roste projekter han har i de senere år været en flittig gæst ved de Europæiske Radio/TV Big Bands. Han har mere end 40 udgivelser i eget navn og har modtager adskillige priser. Hans udgivelse ”ReWrite of Spring” med Aarhus Jazz Orchestra fik bl.a. disse ord med på vejen:

”…en milepæl i dansk jazz, måske den bedste orkester-cd siden Palle Mikkelborgs Aura med Miles Davis.” (Weekendavisen)

a soaring, sprawling conception, combining exquisite detail with monumental vision” (Downbeat)

Med til at tage initiativ til dette nye musikalske projekt er er en af Damarks mest spændstige trommeslagere Anders Mogensen, som har inviteret sin mangeårige samarbejdspartner

Bassisten Niels Davidsen med. Deres samarbejde går tilbage til 90’ern med i banebrydende orkestre som ”When Granny Sleeps” og ” Copenhagen Art Ensemble” og siden har de været et kreativ og solid rytme-team i talrige sammenhænge.

 

Som special guest på denne turne er en af Danmarks mest virtouse, alsidige og ekspressive guitarister Thor Madsen, som i mange år har været Lars Møllers musikalske wing-man i række sammenhænge.

Pre-concert talks:

I forbindelse med koncerterne i september vil der bliver arrangere ”pre-concert talks”, hvor Lars Møller fortæller hans arbejde igennem 30 år på at kombinere den moderne jazztradition med indisk musiks tradition for følelsesmæssig fordybelse og rytmiske strukturer. Bl.a. vil fortælle om hvordan den indsiek musiktradition igennem generationer har påvirket vestlig musik og jazzen, og med humoristiske fortællinger vi han belyse de meget forskellige kulturer som jazzen og det indiske er forankret i.

 

Projektet er søsat i tæt samarbejde med Søren Sørensen, der er tidligere formand for Jazzselskabet  i Århus  – og med Global Jazz Explorer Institute, der udvikler projekter og partnerskaber ud fra en vision om, at vi kan lære af andre kulturer – og dermed bl.a. få en rigere forståelse af vores egen identitet. Projektet er bl.a. støttet af Statens Kunstråd, Kapelmesterforeningen.

Læs og lyt:

Lars Møller : GlobalJazzExplorerinstitute.com

Anders Mogensen: www.Andersmogensen .dk

Nils Bo Davidsen : www.ilkmusic.com/artist/artist/nils-bo-davidsen.

 

 

Samarbejdspartnere

Åbningstider

Café Nicolai:
man-fre: 9.00-13.30
Weekend: Lukket


Gyngen:
Se arrangementer
Dørene åbner en time før start, med mindre andet er angivet

Sociale MedierInstagram

Kontakt